4 września rozpocznie się trzecia edycja konkursu „Prześlij przepis” skierowanego do pasjonatów gotowania. Tym razem tematem przewodnim jest szkoła, czyli „QAFP idzie do szkoły”. Wraz z początkiem roku szkolnego, zaczyna się rywalizacja na najbardziej oryginalny i smakowity posiłek do szkoły z kulinarnego mięsa wieprzowego i wędlin wieprzowych QAFP. Każdy przepis z dołączonym zdjęciem gotowego dania, ma szansę na wygranie wielofunkcyjnego robota kuchennego. Konkurs organizowany jest w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”.
Przepisy opracowane przez uczestników konkursu powinny cechować się oryginalnością i kreatywnością pod względem doboru składników, sezonowości, ale także estetyki wykonania i serwowania potrawy dla „uczniów-niejadków”. Komisja konkursowa oceniać będzie przepisy również pod kątem wartości odżywczych dania. Każdy uczestnik może zgłosić do konkursu maksymalnie trzy swoje propozycje, wysyłając je do 21 września na adres: media@dobrywybor.qafp.pl.
- Wysokiej jakości mięso i wędliny wieprzowe wytwarzane w systemie QAFP świetnie sprawdzą się w daniach serwowanych naszym pociechom, a przygotowanie drugiego śniadania nie wracającego razem z naszym dzieckiem do domu to nie lada wyzwanie. Dlatego tematem trzeciej edycji konkursu są propozycje na szkolny lunch, który bez problemu można zapakować w lunchbox – powiedziała Agnieszka Różańska z Unii Pracodawców i Producentów Przemysłu Mięsnego.
Wyniki konkursu „Prześlij przepis” zostaną ogłoszone 25 września. Trzy najlepsze przepisy wybierze jury konkursowe składające się z przedstawiciela Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, szefa kuchni Hotelu Sheraton - Bristol oraz eksperta- dietetyka. Laureaci otrzymają wielofunkcyjne roboty kuchenne marki BOSCH.
Wybrane przepisy ze zdjęciami autorstwa uczestników opublikowane zostaną na stronie internetowej kampanii: www.dobrywybor.qafp.pl .
Więcej informacji w regulaminie konkursu dostępnym tutaj i na stronie internetowej: www.qafp.pl/dobrywybor/strona,konkursy.html.