Rozpoczynamy „Qulinarne blogowanie” z QAFP. 1 lipca rusza konkurs dla blogerów kulinarnych. Autor najbardziej pomysłowego przepisu wykorzystującego kulinarne mięso wieprzowe lub wędlinę wieprzową
ze znakiem QAFP otrzyma nagrodę główną – kartę upominkową na zakup akcesoriów kuchennych. Konkurs organizowany jest w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”.
Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest publikacja na blogu przepisu wraz ze zdjęciem przyrządzonej potrawy. Proponowane dania powinny być lekkie, zawierać sezonowe składniki, a także dostarczać estetycznych doznań, czyli ładnie wyglądać. Każdy uczestnik może zgłosić tylko jeden przepis, publikując go na swoim blogu i wysyłając linka na adres: media@dobrywybor.qafp.pl. Propozycje można nadsyłać do 31 lipca 2014 r.
- Blogerzy to ludzie niezwykle kreatywni, z nieograniczoną wyobraźnią. Chcemy zachęcić ich do podzielenia się z nami oryginalnymi, letnimi przepisami zawierającymi wysokiej jakości mięso i wędliny wieprzowe wytwarzane w systemie QAFP. W konkursie liczy się przede wszystkim pomysłowość w łączeniu składników i różnorodność smaków. Zwycięski przepis, który urzeknie jury, zostanie opublikowany na naszej stronie www.qafp.pl/dobrywybor – mówi Agnieszka Różańska z Unii Pracodawców
i Producentów Przemysłu Mięsnego.
Wyniki konkursu „Qulinarne blogowanie” zostaną ogłoszone 8 sierpnia br. Nagrodę główną oraz wyróżnienie przyzna jury w składzie: Jolanta Ciechomska - Koordynator Systemu QAFP z Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Michał Tkaczyk - szef kuchni Hotelu Sheraton - Bristol oraz Katarzyna
Szatkowska - blogerka kulinarna.
Więcej informacji w regulaminie konkursu dostępnym tutaj i na stronie internetowej: www.qafp.pl/dobrywybor/strona,konkursy.html.
Tagi: blogowanie