Składniki:
400g polędwicy wieprzowej QAFP
250 g świeżych kurek
1 cebula
200 ml śmietany kremówki
4 łyżki oleju
Kilka gałązek świeżego tymianku
Sól, pieprz do smaku
Polędwiczkę QAFP pokrój na ok. 1,5 cm plastry i oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Kurki wyczyść pędzelkiem, umyj i osusz. Cebulę pokrój w drobną kostkę, na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i przesmaż krótko cebulę, dodaj kurki i przesmaż kilka minut, wlej śmietankę. Dopraw do smaku solą i pieprzem, gotuj sos kilka minut, aż zgęstnieje. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i smaż polędwiczkę po 3 minuty z każdej strony, a następnie dodaj ją do sosu kurkowego i duś całość przez 2-3 minuty. Podawaj od razu po przygotowaniu, z listkami świeżego tymianku.