Składniki
500g polędwiczki QAFP
300 g śmietany do zupy
3 łyżki ostrej musztardy francuskiej
3 łyżki musztardy sarepskiej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka tymianku
Sól, pieprz do smaku
Polędwiczkę umyj i osusz, pokrój na ok. 2 cm. kawałki i delikatnie rozbij tłuczkiem. Mięso oprósz z każdej strony solą, pieprzem i tymiankiem, zostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie na patelni rozgrzej oliwę i smaż polędwiczki przez ok. 10 minut z każdej strony, aż lekko się zarumieni. W osobnym garnku przygotuj sos: wlej śmietanę, podgrzej (ale uważaj aby się nie zagotowała) do ciepłej śmietany dodaj obie musztardy, dopraw świeżo mielonym pieprzem. Sosem zalej polędwiczki i duś razem ok. 10 minut uważając, aby nie doprowadzić do zagotowania sosu.