1. Karczek marynowany w jogurcie i przyprawie Tandori z dodatkiem czosnku, z dipem z sera z niebieską pleśnią, zawijany w tortille z warzywami śródziemnomorskimi.
Jogurt naturalny wymieszać z posiekanym czosnkiem, dodać pastę tandori i dokładnie wymieszać, doprawić sola i pieprzem. Karczek wrzucić do marynaty i odstawić na 25 minut, następnie odsączyć ręcznikiem papierowym i grillować.
Ser lazur rozrobić z białym serem dodać posiekanej kolendry i syropu klonowego oraz posiekane orzechy laskowe.
Cukinie, bakłażana i cebule pokroić w plastry, posiekany czosnek wymieszać z oliwą i delikatnie skropić warzywa, następnie grillować.
Tortille grillować z obu stron po 20 sekund z każdej, wszystko zawinąć razem z dodatkiem rukoli.
2. Schab marynowany w sosie teriyaki, zapiekany serem kozim z orzechami w miodzie i białym winie z dodatkiem konfitury z czerwonej cebuli i grillowanych szparagów i gruszki (całość w formie burgera z pieczywa maślanego).
Sos teryaki wymieszać z posiekanym imbirem i kolendra, dodać pasty sambal oelek i odrobinę pieprzu, schab zamarynować przez 25 minut i grillować z każdej strony po 4 minuty.
Białe wino zagotować z miodem i orzechami dodać