Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem. Lekko oprósz solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozsmaruj ok. 1/2 łyżeczki musztardy. Kiełbasę jałowcową przekrój na pół, a następnie wzdłuż, tak by uzyskać 4 części. Korniszona przekrój dwukrotnie wzdłuż, tak by również uzyskać 4 części.
Kawałki kiełbasy i korniszona umieść na mięsie. Zawiń w roladkę. Ponownie dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym maśle, na złoty kolor z każdej strony. Przykryj i duś do miękkości mięsa, ok. 10 minut.
Podawaj rolady z ulubionymi dodatkami, np. purée ziemniaczanym lub kaszą i wybraną surówką. Danie możesz polać też sosem przygotowanym na bazie wywaru jaki wytworzy się podczas duszenia mięsa. Wystarczy, że dodasz do niego śmietankę i zagęścisz mąką.