Idealną propozycją na jesień są warzywne polewki przygotowane na bazie przedniej jakości kulinarnej wieprzowiny QAFP, dodatkami mogą być dynie, pomidory, cukinie, bakłażany, ziemniaki lub cebula albo jesienne grzyby. Świetne na tę porę roku są też zupy gulaszowe z wieprzowiną w różnym wydaniu – z dużą ilością papryki, z ziemniakami i cebulą, z bakłażanem i cukinią albo z różnokolorowymi fasolami. Doskonale sprawdzą się zupy z wieprzowym mięsem mielonym np. pikantna meksykańska lub łagodna dla podniebienia kukurydziana albo dyniowa. Również kuchnia orientalna ma wiele propozycji na rozgrzewające dania, gdzie wzorowo spiszą się soczyste kawałki wieprzowiny QAFP, mogą być one bazą klarownych rosołów z chrupiącymi warzywami, grzybami mun i sojowym makaronem, ale również pikantnych zup z dodatkiem zielonego lub czerwonego curry złagodzonych mleczkiem kokosowym czy ostro-kwaśnych z tofu.
Delikatna w smaku, krucha i soczysta wieprzowina QAFP doskonale komponuje się z różnorodnymi przyprawami i warzywami, dlatego z powodzeniem można ją wykorzystać do przygotowania zup z różnych zakątków świata. W Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP oferowane są szlachetne części mięsa wieprzowego jak szynka, polędwica, schab, łopatka i karkówka, które charakteryzuje głęboki, delikatny smak, przyjemny zapach i piękna różowo-czerwono barwa.
Wybierając wysokiej jakości kulinarną wieprzowinę sygnowaną znakiem QAFP jako bazę do przygotowania wyśmienitych zup możemy mieć pewność, że będą one nie tylko rozgrzewające i pożywne ale i niezwykle smakowite.