Świąteczny stół nie musi uginać się od nadmiaru dań, ważne jest to, aby jadłospis odpowiadał gustom domowników i zaproszonych gości i aby wszystko to, co podamy, było znakomitej jakości. W tym czasie na stole goszczą domowe pieczenie, pasztety, sznycle, wędliny QAFP, domowe konfitury i rozmaite przysmaki. Większość z nich jest przygotowywana tylko w tym odświętnym okresie kiedy nasz stół jest uroczysty i wyjątkowy, dlatego ważne, aby do przygotowania świątecznych potraw wybierać najznamienitsze składniki takie jak kulinarna wieprzowina i wędliny sygnowane znakiem QAFP. Szlachetne części wieprzowiny takie jak schab, polędwiczka, łopatka, szynka i karkówka oferowane w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności to wysokiej jakości mięso, które dzięki swym naturalnym walorom świetnie komponuje się z różnymi dodatkami i można je serwować zarówno w wydaniu wytrawnym jak i z owocowymi dodatkami. Na bazie kruchej i soczystej łopatki, polędwicy czy karkówki z powodzeniem przygotujemy wykwintne pieczenie z dodatkiem grzybów i rodzimych przypraw, ale również pieczone mięsiwa faszerowane morelami, orzechami czy suszonymi śliwkami, w każdym daniu będzie wyczuwalne naturalne bogactwo tego wybornego mięsa, jego znakomity smak i właściwy zapach.
Wieprzowina od lat króluje na polskim stole, a nietuzinkowe dania powstają ze sprawdzonych, wysokiej jakości certyfikowanych części szlachetnej wieprzowiny ze znakiem QAFP. Wysoka, powtarzalna jakość gwarantuje, że świąteczne potrawy będą długo wspominane i przygotowywane w kolejne, radosne święta.