Wieprzowina QAFP gotowana na parze zatrzymuje maksimum składników mineralnych, odżywczych oraz witamin. Oferowane w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności szlachetne części wieprzowiny, m.in. schab, szynka czy polędwiczka, cechuje wysoka mięsność i niska zawartość tłuszczu śródmięśniowego, który jest nośnikiem smaku i podkreśla naturalne walory mięsa. Kulinarna wieprzowina produkowana jest bez dodatku substancji poprawiających smak i zapach, jak np. glutaminian sodu, to doskonałe źródło białka i przyswajalnego żelaza dlatego gotowana na parze doskonale wpisuje się w zdrowe, lekki menu.
Do gotowania na parze nie trzeba mieć specjalnych urządzeń wystarczy garnek z przystawką do gotowania na parze. O czym trzeba pamiętać aby danie z wieprzowiny QAFP gotowane na parze wyszło smakowite? Kawałki mięsa powinny być jednakowej wielkości aby równomiernie się gotowały, przed ugotowaniem wieprzowinę można zamarynować aby podkreślić jej smak, wkładka do gotowania na parze nie może dotykać wody, garnek powinien być dosyć duży a pokrywka dobrze dopasowana, przystawkę z wieprzowiną wkłada się do garnka kiedy woda wrze i od tego momentu liczy się czas gotowania.
Tak przygotowana wieprzowina to kwintesencja smaku, dania są lekkostrawne, pełne naturalnego i bogatego smaku. Dodatkowo gotowanie na parze jest łatwe i wygodne, zwłaszcza jeśli posiadamy garnek z dwoma przystawkami i pod koniec gotowania wieprzowiny postawimy dodatkową przystawkę z warzywami – pyszne, pełnowartościowe danie zrobi się samo! Wieprzowina QAFP i para to duet doskonały a tak przygotowane dania są nie tylko smaczne ale zdrowe i pożywne!