Niewątpliwie o smaku wyśmienitych dań decydują nie tylko umiejętności kucharza ale przede wszystkim jakość surowca, który ma do dyspozycji. Klienci docenią walory smakowe i aromat serwowanych w restauracji potraw jeśli będą one przygotowane z pochodzących z dobrego źródła, wysokiej jakości produktów takich jak np. kulinarna wieprzowina ze znakiem QAFP. System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP, w którym wytwarzane są szlachetne części wieprzowiny między innymi polędwiczka, szynka, schab, łopatka i karkówka oraz znakomite wędliny obejmuje cały proces produkcji począwszy od hodowli, poprzez ubój, przetwarzanie, pakowanie i transport, aż po sprzedaż. Dzięki temu restaurator ma pewność, że oferuje swoim gościom dania przygotowane z mięsa wieprzowego o doskonałych walorach smakowych, potwierdzonych certyfikatem niezależnej jednostki. Kulinarna wieprzowina QAFP charakteryzuje się właściwą barwą i zapachem, odpowiednim poziomem tłuszczu a co za tym idzie idealną kruchością i smakowitością. Standardy QAFP gwarantują znakomitą, powtarzalną jakość wieprzowiny oraz wysoką mięsność, która wpływa na niewielkie straty ilościowe podczas obróbki termicznej.
Potrawy przygotowane z delikatnej wieprzowiny QAFP są cenione przez smakoszy, za naturalny, głęboki smak, soczystość i świeżość. Odpowiednio przygotowana, podkreślona niewielką ilością ziół i przypraw kulinarna wieprzowina QAFP jest przebojem w menu każdej restauracji!