Do przyrządzenia dania z mięsa wieprzowego wybierz szlachetny element taki jak polędwiczka, szynka, łopatka, karkówka czy schab oferowane w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Kulinarna wieprzowina QAFP to produkty o bogatych, naturalnych walorach i powtarzalnej wysokiej jakości, a odpowiednio niska zawartość tłuszczu wpływa na doskonałą kruchość i soczystość mięsa docenianą przez koneserów. Dzięki temu, że wieprzowina ze znakiem QAFP jest mięsem uniwersalnym to doskonale współgra ze wszystkimi warzywami i tworzy z nimi znamienite kompozycje smakowe.
Wieprzowina QAFP smakuje wybornie zarówno z bukietem warzyw ugotowanych na parze czy grillowanych, z warzywnymi surówkami, sałatkami oraz jarzynami podawanymi na ciepło. Poza klasykami, które goszczą w naszych kuchniach takich jak duszona młoda kapusta, fasolka szparagowa, duszona botwina, surówki z białej czy czerwonej kapusty, kulinarna wieprzowina cudownie komponuje się z bardziej wyszukanymi warzywnymi propozycjami. Wyśmienite będzie połączenie wieprzowiny QAFP ze szparagi podanymi z parmezanem w lekko cytrusowym winegrecie,z młodą kalarepką duszoną w kremowej śmietance z dodatkiem świeżego tymianku, z kim chi z młodej polskiej kapusty, z fasolką szparagową zapieczoną z natką pietruszki, czosnkiem i fetą, z sałatką ze szpinaku i malin z mozarellą albo z grillowanym bakłażanem faszerowanym dojrzałymi pomidorami i cukinią.
Do szlachetnej, subtelnej w smaku wieprzowiny QAFP pasuje każde warzywo podane w dowolny sposób. Codziennie możemy serwować dania, które rozpieszczą nasze kubki smakowe, wystarczy tylko puścić wodze kulinarnej fantazji, a kulinarna wieprzowina QAFP odwdzięczy się bogatym naturalnym smakiem i aromatycznym zapachem.