Umiejętne łączenie tradycyjnych przepisów z różnych zakątków świata w taki sposób, aby stworzyć coś zupełnie nowego, zaskakującego, świeżego, to właśnie istota kuchni fusion. Jej niezbędnym elementem jest doskonały produkt, który będzie szlachetny w smaku, zawsze wysokiej, powtarzalnej jakości jak również uniwersalny jeśli chodzi o technikę obróbki, a taka właśnie jest kulinarna wieprzowina QAFP. Oferowane w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP wyselekcjonowane części wieprzowiny jak schab, polędwiczka, szynka, karkówka czy łopatka to mięso, które charakteryzuje się idealną kruchością i soczystością, wysoką mięsnością, a dzięki odpowiedniej zawartości tłuszczu wieprzowina ma delikatny, głęboki smak. W kuchni fusion wieprzowinę QAFP można z powodzeniem wykorzystać w daniach z każdego miejsca świata i łączyć ją z rozmaitymi owocami, warzywami, różnymi dodatkami zbożowymi a nawet owocami morza. Wieprzowina QAFP ma piękną różowo-czerwoną barwę i właściwy zapach, a jej idealny smak można podkreślić niewielką ilością wszelkich ziół i naturalnych przypraw oraz odrobiną soli. Biorąc na warsztat kulinarną wieprzowinę QAFP kucharz z łatwością może łączyć i mieszać ze sobą smaki, wydobywać różne tekstury stosując rozliczne sposoby przyrządzania a także wykazać się fantazją podając ją w wyszukany sposób.
Wieprzowina certyfikowana znakiem QAFP to bardzo wdzięczny temat kulinarny, w kuchni fusion sprawdza się znakomicie tworząc nowoczesny smak i kulinarne wariacje na bazie kanonów i tradycyjnych dań swoistych dla kuchni całego świata. Wieprzowina QAFP to produkt znakomity również dla tych, którzy lubią w kuchni eksperymentować, mają bogatą wyobraźnię i poszukują nowych doznań smakowych.