Wieprzowina QAFP (łopatka lub karkówka) 80 dag
Suszone podgrzybki/prawdziwki 4 dag
Cebula 2 szt
Mąka pszenna 1 łyżka
Olej 5-6 łyżek
Sól, pieprz do smaku
Dokładnie umyj suszone grzyby, zalej je wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Kulinarne mięso wieprzowe QAFP pokrój w dosyć dużą kostkę, przypraw solą i pieprzem i odstaw na ok. 30 minut. W tym czasie grzyby gotuj, aż będą miękkie. Wieprzowinę QAFP przesmaż na dużej patelni na rozgrzanym oleju, ma się delikatnie przyrumienić. Cebulę pokrój w drobna kostkę, dodaj ją do mięsa i smaż dalej. Gdy mięso jest już prawie miękkie, wlej wywar z gotowania grzybów. Grzyby pokrój na mniejsze kawałki, dodaj je do gulaszu i gotuj jeszcze przez ok. 20 minut. Do małej miseczki wsyp łyżkę mąki, wlej ½ szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek, wlej na patelnie do gulaszu, dokładnie wymieszaj i gotuj gulasz, aż sos zgęstnieje.